zaterdag 13 december 2014

DEEL 8 : TERAPEL jachthaven "DE RUNDE"

jachthaven  :        " De RUNDE"    TERAPEL 



De kleine gezellige jachthaven kan ongeveer 80 boten herbergen tot ca 12 a 15 m. Er zijn een drietal plaatsen voor schepen tot ca 20 mtr. 
Een eenvoudige kantine  met goed sanitair is aanwezig. Een scheepshelling is er ook. Bootopslag een paar km verderop in overdekte loodsen. Hoewel men in dit gebied het normaal vindt om met een speciale hellinglifter de boot in de buurt in de achtertuin te laten zetten. Lekker goedkoop denk ik. 




De HC ligt aan de buitensteiger  in de jachthaven van Terapel. Tijdens de winter liggen hier ca 20 boten in het water. Opvallendishierookdateenflinkaantalbotenuithetwaterwordtgehaaldennietwordenopgeslagenineenloodsmaarkeurigmeteentrekkerthuiswordengebracht.


Haveningang
De haveningang  naar het Veenkanaal wordt gevormd door een vaste brug  met een hoogte van ca 3.20. De draai vanuit het veenkanaal is nauw.Voor de tjalk "HendrikaCelina" zonder vaarboom niet te doen.  


De overzijde bij de jachthaven  langs het kanaal.  Langs het kanaal op dit stuk hier in ZO Groningen biedt veel groen . Vlak erachter zit nog een klein bos.Daar kan men leuk wandelen. 
Het bungalowpark achter de haven  met ca 80 bungalows biedt prachtige aanlegplaatsen voor de bewoners. 
                                        Uitlaatgebied  voor Sproet de scheepshond 
Er zitten veel kleine waterdieren in dit gebied . Dus deze krijgen alle aandacht van onze scheepshond, welke van huisuit nu eenmaal een jachthond is. 

Terapel , een onderdeel van de gemeente Vlagtwedde  biedt veel winkels  en deze liggen op ca 15 minuten loopafstand. 



1 opmerking:

  1. De Tjalk "Hendrika celina"is gearriveerd op haar overwinterings plaats

    BeantwoordenVerwijderen